Γερμανία: Ανάπτυξη 0,7% το β' τρίμηνο

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 10:58
UPD:11:25
REUTERS/THOMAS PETER

Η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 0,7% σε τριμηνιαία βάση και κατά 0,9% σε ετήσια βάση το προηγούμενο τρίμηνο.

Με τον μεγαλύτερο ρυθμός σε διάστημα ενός έτους αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία το β’ τρίμηνο, χάρη στην ενίσχυση της εγχώριας ζήτησης και των επενδύσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της γερμανικής στατιστικής υπηρεσίας, μετά από εποχική προσαρμογή, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης αναπτύχθηκε κατά 0,7% σε τριμηνιαία βάση και κατά 0,9% σε ετήσια βάση το προηγούμενο τρίμηνο.

EURONEWSGREEK

Οι επενδύσεις σε μηχανήματα και εξοπλισμό κατέγραψαν άνοδο 0,9%, μετά από εννέα διαδοχικά τρίμηνα πτώσης, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι εταιρείες διαθέτουν επαρκή ρευστότητα για να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση που χρειάζονται.

Η ιδιωτική κατανάλωση ενισχύθηκε κατά 0,5%, σε τριμηνιαία βάση, χάρη στα χαμηλά επίπεδα ανεργίας και την αύξηση των μισθών. Παράλληλα, με ρυθμό 0,6% αυξήθηκε η δημόσια κατανάλωση.

Τα προσωρινά στοιχεία για το γερμανικό ΑΕΠ είναι εναρμονισμένα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα, ενώ για το σύνολο του έτους, το Βερολίνο αναμένει ανάπτυξη 0,5%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα