ΗΠΑ: «Καμπανάκι» Λου για το χρέος

Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013 06:22
UPD:09:21
REUTERS/BECK DIEFENBACH

«Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει το ταχύτερο δυνατό για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ευθύνες απέναντι στο έθνος και για να καταστείλει την απειλή μιας στάσης πληρωμών», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λου.

Στα μέσα Οκτωβρίου το αμερικανικό χρέος θα αγγίξει το μέγιστο επιτρεπτό όριό του, αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λου, σε επιστολή του προς το Κογκρέσο, το οποίο καλεί να αυξήσει το πλαφόν πριν από αυτήν την ημερομηνία για να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών.

«Αυτήν την ημερομηνία, οι ΗΠΑ θα έχουν αγγίξει το όριο των νόμιμων δυνατοτήτων δανεισμού και το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση με τη μόνη ρευστότητα που θα διαθέτει»,  σημειώνει ο κ.  Λου στην επιστολή του προς τους αξιωματούχους του Κογκρέσου.

Όπως αναφέρει, το υπουργείο Οικονομικών θα διαθέτει τότε μόνον 50 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι διαθέτουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, αρνούνται μέχρι σήμερα να αυξήσουν βιώσιμα το όριο του χρέους.

«Το Κογκρέσο πρέπει να δράσει το ταχύτερο δυνατό για να αντιμετωπιστούν αυτές οι ευθύνες απέναντι στο έθνος και για να καταστείλει την απειλή μιας στάσης πληρωμών», προσθέτει ο κ. Λου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα