Altium Capital το νέο όνομα της European Finance Associates SA

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2003 13:36

ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ του 2003 η European Finance Associates SA μετονομάσθηκε σε Altium Capital A.E. και αποτελεί πλέον και επίσημα το ελληνικό μέλος του πανευρωπαϊκού ομίλου Παροχής Υπηρεσιών Επενδυτικής Τραπεζικής - Altium Capital. Αυτό είναι το πρώτο βήμα στη διαδικασία πλήρους ενσωμάτωσης της ελληνικής εταιρείας στο διεθνή όμιλο, η οποία θα πραγματοποιηθεί μέσω ανταλλαγής μετοχών.

Ο όμιλος της Altium Capital παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες επενδυτικής τραπεζικής σε τομείς όπως η άντληση κεφαλαίων, οι εταιρικές αποτιμήσεις, η δόμηση και οργάνωση ιδιωτικών τοποθετήσεων, η οργάνωση και διεξαγωγή εξαγορών και συγχωνεύσεων και η αξιολόγηση και υλοποίηση στρατηγικών συνεργασιών.

Η Altium Capital απασχολεί περισσότερα από 150 εξειδικευμένα στελέχη και έχει γραφεία σε Λονδίνο, Μάντσεστερ, Μαδρίτη, Μιλάνο, Μόσχα, Μόναχο, Παρίσι, Ζυρίχη και συνεργαζόμενα γραφεία σε Αθήνα, Ελσίνκι, Νάαρντεν, Όσλο, Στοκχόλμη, Γιοχάνεζμπουρκ και Νέα Υόρκη.

Η μετονομασία της ελληνικής εταιρείας και η επίσημη ένταξή της στο διεθνή όμιλο είναι αποτέλεσμα μίας δωδεκαετούς συνεργασίας της αρχικά με το διεθνώς αναγνωρισμένο οίκο Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Venture Capital) Apax Partners και κατόπιν με την Altium Capital. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Altium Capital αποτελούσε το Corporate Finance μέρος της Apax Partners μέχρι την απόσχισή της πριν από τρία χρόνια.

Μέσα από τη δραστηριοποίησή της στον ελληνικό χώρο, η εταιρεία έχει περαιτέρω επεκτείνει την εμβέλειά της στις αγορές-με έμφαση αφενός μεν στον τομέα των συγχρηματοδοτούμενων έργων υποδομής αφετέρου δε στη σύναψη διεθνών συνεργασιών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα