«Στις προσεχείς εβδομάδες» οι αποφάσεις της Πειραιώς για το εάν θα αυξήσει τα επιτόκια

Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2003 13:47

Στις προσεχείς εβδομάδες αναμένεται να οριστικοποιήσει τη θέση της η Τράπεζα Πειραιώς σχετικά με οποιαδήποτε απόφαση για αναπροσαρμογή των επιτοκίων της. Με αφορμή δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τις αυξήσεις των επιτοκίων χορηγήσεων, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχ. Σάλλας διευκρίνισε σήμερα τα εξής:

«Οι γενικότερες συνθήκες που διαμορφώνονται στις χρηματαγορές, σε συνδυασμό με το ανελαστικό θεσμικό πλαίσιο που επικρατεί στην ελληνική τραπεζική αγορά, επιβάλουν σήμερα έναν εξορθολογισμό της πολιτικής των επιτοκίων.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τις πρόσφατες ρυθμίσεις των εποπτικών Αρχών, καθώς και την έμμεση παρέμβαση της κυβέρνησης στην διαμόρφωση των επιτοκίων (έκδοση λαϊκών ομολόγων), επιβάλλεται πράγματι η επανεξέταση και η αναπροσαρμογή των επιτοκίων των ελληνικών τραπεζών.

Ωστόσο η Τράπεζα μας, θα οριστικοποιήσει τη θέση της και θα αναπροσαρμόσει την τιμολογιακή της πολιτική, συνεκτιμώντας μέσα στις προσεχείς εβδομάδες και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σχετικά με την περαιτέρω μείωση ή διατήρηση του παρεμβατικού επιτοκίου του ευρώ.»



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα