Südeutsche Zeitung: «Εισιτήριο ελευθέρας» το κούρεμα

Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2013 15:24
UPD:15:47
EPA/ALKIS KONSTANTINIDIS

Η εφημερίδα αναφέρεται στους λόγους που κάνουν απαγορευτικό ένα νέο κούρεμα, υποστηρίζοντας ότι «θα ισοδυναμούσε με εισιτήριο ελευθέρας για όλες τις υπόλοιπες χώρες με προβλήματα χρέους».

Τον «ειλικρινή και ανοιχτό τρόπο» με τον οποίο ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξήγγειλε την ανάγκη τρίτου προγράμματος για την Ελλάδα επισημαίνει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου.

Στο δημοσίευμά της με τίτλο «Ψέματα και αλήθειες», η εφημερίδα δίνει τα εύσημα στον γερμανό υπουργό Οικονομικών, εξηγώντας ότι «ο Σόιμπλε παρέμεινε πιστός στη γραμμή του (…) Απορρίπτει για άλλη μια φορά κούρεμα χρέους. Τώρα εάν θα κρατήσει την ίδια στάση και μετά τις εκλογές, θα φανεί», σημειώνει.

Η εφημερίδα αναφέρεται στους λόγους που κάνουν απαγορευτικό ένα νέο κούρεμα, υποστηρίζοντας ότι «θα ισοδυναμούσε με εισιτήριο ελευθέρας για όλες τις υπόλοιπες χώρες με προβλήματα χρέους». Τονίζει, επίσης, ότι το 2015 δεν θα πρέπει να αφήσει κανείς την Ελλάδα στο έλεος των αγορών.

«Η ελληνική κυβέρνηση θα χρειαστεί βοήθεια και μάλιστα περισσότερη για να ενισχύσει την ανάπτυξη. Γι αυτό είναι ορθό που ο Σόιμπλε άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει και νέα οικονομική στήριξης από τα διαρθρωτικά ταμεία για επενδύσεις που θα φέρουν την ανάπτυξη» καταλήγει στο άρθρο της η εφημερίδα.

Πηγή: Deutsche Welle



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα