Ασιατικά Χρηματιστήρια

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2003 07:02
UPD:07:07

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές της Sony Corp. και άλλων εταιρειών, των οποίων οι πωλήσεις βασίζονται στις εξαγωγές, μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας της χώρας το τέταρτο τρίμηνο του 2002, η οποία σημείωσε απροσδόκητη άνοδο, αποτέλεσμα της αύξησης των εξαγωγών. Το ΑΕΠ αυξήθηκε 0,5% σε σύγκριση με το τρίτο τρίμηνο του έτους.

Ο δείκτης Nikkei στο Χρηματιστήριο του Τόκυο κέρδιζε ποσοστό 1,2%, φθάνοντας στις 8.703,42 μονάδες, στη 1:14' μ.μ., τοπική ώρα. Ο δείκτης Topix σημείωνε άνοδο 0,6%, φθάνοντας στις 857,74 μονάδες. Οι μετοχές της Canon Inc. και άλλων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των κομπιούτερ και οι οποίες αποτέλεσαν το 1/5 των κερδών του δείκτη, διεύρυναν τα κέρδη τους, μετά και από την ανακοίνωση για την αύξηση των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο, οι οποίες αυξήθηκαν, εκτός από εκείνες των πωλήσεων αυτοκινήτων.

«Τα στοιχεία για το ΑΕΠ, είναι μια ευχάριστη έκπληξη και θα ωθήσει ανοδικά την αγορά», ανέφερε ο Fumiyasu Sato, ο οποίος διαχειρίζεται 1,2 δισ. δολ. σε μετοχές, με την CDC IXIS Asset Management Japan Co., συμπληρώνοντας : «Οι καταναλωτικές δαπάνες στις ΗΠΑ δεν έχουν μειωθεί και αυτό θα συνεχίσει να στηρίζει τους εξαγωγείς».

Αλλού στην Ασία, στο Χογκ Κογκ ο δείκτης Hang Seng κέρδιζε ποσοστό 0,5% και στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times σημείωνε άνοδο 0,8%. Στις άλλες μεγάλες αγορές της περιφέρειας οι δείκτες κινούντο πτωτικά, τη στιγμή που οι αντίστοιχοι στην Κίνα εμφάνιζαν ελαφρά διαφοροποίηση.

Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στο Πακιστάν, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα