Αντιδράσεις και προβληματισμός για τα επιτόκια χορηγήσεων

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2003 07:26

Προβληματισμό, αλλά και οξύτατες αντιδράσεις από καταναλωτικές οργανώσεις και τον επιχειρηματικό κόσμο, έχει προκαλέσει η αιφνιδιαστική απόφαση της Alpha Bank να αυξήσει τα επιτόκια χορηγήσεων.

«Δεν δικαιολογείται η αύξηση αυτή, την ώρα που στην Ευρώπη επικρατεί αντίθετη τάση», δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Φλωρίδης.

Για στραγγαλισμό της αγοράς, κάνουν λόγο επιχειρηματικές ενώσεις, ενώ οι ΕΚΠΟΙΖΩ καλεί τους καταναλωτές σε αποχή από τις τραπεζικές υπηρεσίες. Για πρόκληση των εργαζομένων και υπονόμευση της λαϊκής αποταμίευσης, μιλά η ΓΣΕΕ. Η απόφαση αυτή φαίνεται αδικαιολόγητη, αναφέρει η ΟΤΟΕ.

Για αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο αρμόδιος συντονιστής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, τεράστιες οι πολιτικές ευθύνες, δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης εκ μέρους του Συνασπισμού.

Τις επόμενες κινήσεις τους εξετάζουν τώρα και άλλες τράπεζες. «Σκεφτόμαστε κι εμείς μια κίνηση προς την ίδια κατεύθυνση», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash, ο γενικός διευθυντής της Εμπορικής Τράπεζας, Γιώργος Μιχελής.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας, τονίζει ότι επιβάλλεται η αναπροσαρμογή των επιτοκίων, ενώ κάνει λόγο για έμμεση παρέμβαση της κυβέρνησης στη διαμόρφωσή τους, με την έκδοση λαϊκών ομολόγων. Ο κ. Σάλλας προσθέτει ότι η Τράπεζα Πειραιώς θα οριστικοποιήσει τη θέση της τις ερχόμενες εβδομάδες, συνεκτιμώντας και τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα