Επί τάπητος η υποθαλάσσια ηλεκτρική διασύνδεση των νησιών

Σύσκεψη τη Δευτέρα στο υπουργείο Ανάπτυξης
Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2013 17:41
UPD:17:51
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Στη σύσκεψη θα διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης των έργων σε πηγές χρηματοδότησης της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου Σ.Ε.Σ. 2014 – 2020, αλλά και σε πηγές του ιδιωτικού τομέα. Η διερεύνηση θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη την ένταξη του έργου ως μέρους της ενεργειακής διασύνδεσης «EuroAsia Interconnector».

Τις δυνατότητες ένταξης σε συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα Σύμπραξης Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) των υποθαλάσσιων ηλεκτρικών διασυνδέσεων των νησιών της χώρας και ιδιαίτερα της Κρήτης, θα εξετάσουν από κοινού σε σύσκεψη η ηγεσία του ΥΠΕΚΑ και του ΥΠΑΑΝ.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη, που θα γίνει τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 17.00, θα διερευνηθεί η δυνατότητα ένταξης των έργων υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης τόσο σε πηγές χρηματοδότησης της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου Σ.Ε.Σ. 2014 – 2020, όσο και σε πηγές του ιδιωτικού τομέα.

Η διερεύνηση θα γίνει λαμβάνοντας υπόψη την ένταξη του έργου ως μέρους της ενεργειακής διασύνδεσης «EuroAsia Interconnector», που διασυνδέει τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ, μεταφορικής ισχύος 2000 MW μέσω της πόντισης ηλεκτρικού καλωδίου μεταξύ των τριών χωρών.

Το συγκεκριμένo έργο εντάχθηκε στα «Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος» (Projects of Common Interest) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στην ίδια σύσκεψη θα συζητηθούν και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος των δύο υπουργείων (αδειοδοτήσεις επιχειρήσεων, νέο ΕΣΠΑ, πρόγραμμα Εξοικονόμηση κατ’ οίκον κτλ).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα