Ο Γουίλιαμ Ντόναλτσον νέος πρόεδρος της SEC

Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2003 12:42
UPD:12:44

Ο Γουίλιαμ Ντόναλτσον, 72 ετών, θα διαδεχθεί τον Χάρβεϊ Πιτ στο τιμόνι της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC), όπως αποφάσισε σήμερα κατά πλειοψηφία η Γερουσία.

Ο Ντόναλτσον υπήρξε επιλογή του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους για την αντικατάσταση του Χάρβεϊ Πιτ, ο οποίος παραιτήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο νέος πρόεδρος της SEC, Γουίλιαμ Ντόναλτσον

Σπούδασε στο Γιέιλ και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος από το Χάρβαρντ. Είναι συνιδρυτής της επενδυτικής εταιρείας Donaldson, Lufkin & Jenrette, προτού αναλάβει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στον ασφαλιστικό όμιλο Aetna. Από το 1991 έως το 1995 διετέλεσε πρόεδρος του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Την περασμένη Πέμπτη, ενώπιον της Επιτροπής Τραπεζικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο Ντόναλτσον τόνισε ότι θα προσπαθήσει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών αλλά και το ηθικό των μελών της SEC.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο το έθνος μας αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις... Το επιτελείο της SEC είναι καταπληκτικό. Τα πρόσφατα σκάνδαλα έχουν πλήξει το ηθικό τους. Θα προσπαθήσω να ενισχύσω το αίσθημα αφοσίωσης και να αποκαταστήσω το κύρος της Επιτροπής», επισήμανε ο κ. Ντόναλτσον, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα από την ερχόμενη εβδομάδα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα