Προγράμματα 30 δισ. δρχ. για την ανάπτυξη της Ηπείρου

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου 2003 17:38

Ο υφυπουργός Γεωργίας Β. Αργύρης παρουσίασε σήμερα το απόγευμα τα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης, του υπουργείου που αρχίζουν να εφαρμόζονται στις ορεινές περιοχές της Ηπείρου.

Οπως τόνισε ο κ. Αργύρης: «το ύψος των επενδύσεων και των δημοσίων έργων στα σχετικά προγράμματα ανέρχεται στα 30 δισ. δρχ. με επιπλέον δυνατότητα πόρων, εφόσον παρουσιαστεί αυξημένο ενδιαφέρον».

Οι δράσεις και οι παρεμβάσεις αφορούν:

- Τη χρηματοδότηση των ενδιαφερομένων αγροτών για την εφαρμογή ποιοτικών μορφών γεωργίας και κτηνοτροφίας.

- Την ενίσχυση της απασχόλησης των οικογενειακών εκμεταλλεύσεων με επενδύσεις αγροτουρισμού, οικοτεχνίας, χειροτεχνίας.

- Την πραγματοποίηση μικρών εγγειοβελτιωτικών έργων έτσι ώστε να υπάρξει ορθολογική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων αλλά και αντιδιαβρωτική προστασία των περιοχών από τις πλημμύρες.

– Την ανάδειξη τοπικών και λαϊκών παραδόσεων, μνημείων μέσω πρωτοβουλιών των ΟΤΑ και των τοπικών κοινωνικών και οικονομικών φορέων.

– Την αξιοποίηση του φυσικού περιβάλλοντος μέσω της αναβάθμισης των παραδοσιακών οικισμών και στοιχείων της πολιτισμικής κληρονομιάς.

Το εγχείρημα συντονίζει η ΑΣΗΚ με τις τοπικές αναπτυξιακές εταιρείες, την Ηπειρο Α.Ε. για τα Ιωάννινα, την ΕΤΑΝΑΜ για τους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας και την ΑΝΕΘ για το Νομό Θεσπρωτίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα