DaimlerChrysler : Υψηλότερα κέρδη φέτος

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2003 10:07
UPD:10:33

ΑΥΞΗΣΗ των καθαρών κερδών της εκτιμά ότι θα έχει φέτος, η πέμπτη σε μέγεθος αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, DaimlerChrysler, μετά από τα υψηλότερα έσοδα που εμφάνισε το τμήμα της, Chrysler, στις ΗΠΑ. Η εταιρεία, βρίσκεται στο τελικό στάδιο του τριετούς σχεδίου αναδιάρθρωσης της Chrysler.

Επέστρεψε πέρυσι στην κερδοφορία, μετά τη μείωση του κόστους λειτουργίας, αφού έκλεισε έξι εργοστάσια και απέλυσε 26.000 υπαλλήλους. Το τμήμα Chrysler, είχε λειτουργικά κέρδη 609 εκατ. ευρώ πέρυσι, έναντι λειτουργικής ζημίας 5,3 δισ. ευρώ το 2001.

Η διοίκηση της DaimlerChrysler εκτιμά ότι η διεθνής οικονομία θα ανακάμψει μέχρι το τέλος του έτους, ενώ προβλέπει ότι οι πωλήσεις της θα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένες, κυρίως λόγω της ισοτιμίας δολαρίου-ευρώ και ότι στα κέρδη της θα συμβάλλει η πώληση νέων μοντέλων.

Στην ετήσια έκθεση της αυτοκινητοβιομηχανίας, αναφέρεται ότι στόχος της είναι η αύξηση των κερδών τη χρονική περίοδο 2003-2005, αποτέλεσμα της πώλησης του μεγάλου αριθμού μοντέλων που πρόκειται να λανσάρει.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα