Tρίτη διαδοχική πτώση στο Τόκιο

Συνεχίστηκαν οι πιέσεις στις τράπεζες
Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2003 10:08
UPD:10:11

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν και σήμερα - για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση – οι χρηματιστηριακοί δείκτες στο Τόκιο υπό το βάρος ισχυρών πιέσεων στον κλάδο των τραπεζών.

Ο δείκτης Nikkei υποχώρησε κατά 27,52 μονάδες ή 0,32% και διαμορφώθηκε στις 8.650,92 μονάδες. Οι συνολικές του απώλειες από τη συνεδρίαση της Δευτέρας, όταν έκλεισε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών εβδομάδων, αγγίζουν το 1,4%.

Μεγαλύτερη πτώση σημείωσε ο δείκτης Topix, ο οποίος έκλεισε στις 849,35 μονάδες μειωμένος κατά 0,50%.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκε και σήμερα ο κλάδος των τραπεζών. Ο τίτλος της Mizuho Holdings υποχώρησε κατά 10,48%. Σημαντικές απώλειες κατέγραψαν επίσης οι μετοχές της UFJ Holdings (-7,84%) και Sumitomo Mitsui Financial Group (-5,74%) και Mitsubishi Tokyo Financial Group (-5,72%).

Η νέα σημαντική πτώση των τραπεζικών μετοχών αποδόθηκε στους φόβους ότι οι προσπάθειες των ιαπωνικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να αυξήσουν τα κεφάλαιά τους θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της αξίας των υφιστάμενων μετοχών.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα η Sumitomo Mitsui Financial Group, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην έκδοση προνομιούχων μετοχών συνολικής αξίας 300 δισεκ. γιεν (2,5 δισεκ. δολ.).

Πτώση σημείωσαν επίσης οι μετοχές των εταιρειών που βασίζουν μεγάλο μέρος των εσόδων τους στην αμερικανική αγορά μετά τη σημαντική άνοδο του γιεν έναντι του δολαρίου http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/02/20/283347.htm . Η μετοχή της Sony υποχώρησε κατά 0,64%.

Αρνητικό αντίκτυπο είχαν τέλος οι χθεσινές απαισιόδοξες εκτιμήσεις της ιαπωνικής κυβέρνησης για την οικονομία της χώρας. Στη σχετική έκθεση επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι η επιχειρηματική δραστηριότητα παραμένει σε υποτονικά επίπεδα και ότι οι καταναλωτές εμφανίζονται απρόθυμοι να ξοδέψουν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα