Japonica: Νέα παράταση έως 30/8 για τα ελληνικά ομόλογα

Έκπτωση σε κατόχους μεγάλων πακέτων
Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2013 14:56
UPD:15:25
REUTERS/LEONHARD FOEGER

Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα (η νέα σειρά ομολόγων που προέκυψε μετά το PSI) διαπραγματεύονται μεταξύ 44%-54% της ονομαστικής τους αξίας.

Νέα παράταση, έως τις 30 Αυγούστου, έδωσε η Japonica Partners στην προσφορά της να αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αξίας έως 4 δισ. ευρώ. Παράλληλα, προσφέρει έκπτωση σε κατόχους μεγάλων πακέτων, τα οποία δεν μπορούν να ρευστοποιηθούν εύκολα.

Στην ανακοίνωσή του, το αμερικανικό fund δεν αναφέρει εάν έχει ήδη κλείσει κάποιες συμφωνίες για να αγοράσει ομόλογα από τότε που ξεκίνησε η περίοδος προσφοράς στις 8 Ιουνίου. Τα ελληνικά κρατικά ομόλογα (η νέα σειρά ομολόγων που προέκυψε μετά το PSI) διαπραγματεύονται μεταξύ 44%-54% της ονομαστικής τους αξίας. Η Japonica προσφέρει 40%.

Μετά το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων (PSI) στις αρχές του 2012, οι ιδιώτες διατηρούν ελληνικά κρατικά ομόλογα ύψους 30 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περίπου 10 δισ. ανήκουν σε εγχώρια ασφαλιστικά ταμεία.

«Είμαστε σε επαφή με το 80% των κατόχων μεγάλων πακέτων (ομολόγων). Με αυτούς που είχαμε συζητήσεις διαπιστώθηκε ότι τα ομόλογα δεν είναι ρευστοποιήσιμα σε μεγάλο βαθμό και ότι θα ήταν κατάλληλη μία έκπτωση για όσους έχουν μεγάλα πακέτα. Το μόνο ερώτημα που τίθεται είναι: τι έκπτωση», είπε ο Christopher Magarian, οικονομικός διευθυντής της Japonica Partners.

«Ανεξάρτητες απόψεις για έκπτωση της τάξης του 15%-20% είναι εποικοδομητικές ώστε να βοηθήσουν αυτούς που επιθυμούν ρευστοποιησιμότητα στο κοντινό μέλλον», πρόσθεσε.

Η αναμενόμενη ημερομηνία διακανονισμού είναι η 4η Σεπτεμβρίου.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα