ΕΚΤ: «Ρίχνουν» τα ομόλογα οι πολλές δηλώσεις

Έρευνα οικονομολόγων της κεντρικής τράπεζας
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 14:14
UPD:14:18
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

Η επίπτωση ήταν μεγαλύτερη για την Ελλάδα, σύμφωνα με τη μελέτη που βασίσθηκε σε 25.000 δημοσιεύματα από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Οκτώβριο του 2011.

Μετρήσιμο αποτέλεσμα στα spreads των ομολόγων της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας είχαν οι δηλώσεις, που έγιναν στη διάρκεια της κρίσης από ευρωπαίους αξιωματούχους, σχετικά με τη δημοσιονομική πολιτική και δημοσιονομική κατάσταση χωρών της Ευρωζώνης.

Αυτό επισημαίνουν οι οικονομολόγοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) σε έρευνά τους, στην οποία αναφέρεται το πρακτορείο Bloomberg. 

Η επίπτωση ήταν μεγαλύτερη για την Ελλάδα, σύμφωνα με τη μελέτη που βασίσθηκε σε 25.000 δημοσιεύματα από τον Ιανουάριο του 2009 έως τον Οκτώβριο του 2011, προκειμένου να διερευνηθεί πως οι πολιτικές δηλώσεις επηρέασαν τις αποδόσεις των ομολόγων στη διάρκεια της δημοσιονομικής κρίσης της Ευρωζώνης.

Στη μελέτη επισημαίνει ότι «σε πολλά χρονικά σημεία στη διάρκεια της κρίσης, συγκεκριμένες μορφές πολιτικών δηλώσεων μάλλον πρόσθεσαν αβεβαιότητα στις απόψεις που επικρατούσαν στις αγορές».

Πηγή: ΑΜΠΕ
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα