Eurobank: Οι δανειστές επιμένουν στα προαπαιτούμενα

Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013 17:23
UPD:18:05

Για την εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ, οι αναλυτές σημειώνουν πως αναμένεται είτε σήμερα είτε μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας μετά και από την τυπική ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και τη σχετική έγκριση από το Euro Working Group.

Ανοιχτό παραμένει το θέμα της καταβολής των δόσεων του ΔΝΤ για το υπόλοιπο του 2013, καθώς μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια βιώσιμη πρόταση για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του β’ εξαμήνου του 2014, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο της Eurobank «7 Ημέρες Οικονομία».

Για την εκταμίευση της δόσης των 2,5 δισ. ευρώ, οι αναλυτές σημειώνουν πως αναμένεται είτε σήμερα είτε μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας (28-29 Ιουλίου 2013) μετά και από την τυπική ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων και τη σχετική έγκριση από το Euro Working Group. Η ΕΚΤ θα ακολουθήσει με την καταβολή της δόσης των  €1,5 δισ. μετά τη θετική απόφαση του Euro Working Group.

Σύμφωνα με την Eurobank, η κατάθεση του νομοσχεδίου για το νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος αποτελεί μια από τις βασικές μεταρρυθμίσεις του δεύτερου Προγράμματος Σταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας που κατά την άποψη μας το οποίο «είχε καθυστερήσει αδικαιολόγητα μέχρι σήμερα».

Μάλιστα οι αναλυτές υποστηρίζουν πως αν η ψήφισή του είχε πραγματοποιηθεί νωρίτερα θα μπορούσε να συμβάλει τόσο στη βελτίωση των εσόδων όσο και στη μείωση της αβεβαιότητας σχετικά με την επιτυχία της εφαρμογής του προγράμματος.

Στο δελτίο επισημαίνεται τέλος πως το πρόβλημα των εσόδων παραμένει, σύμφωνα με τα στοιχεία της κεντρικής κυβέρνησης, για την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2013 εξαιτίας της παράτασης της περιόδου υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, της καθυστέρησης στη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και της συνεχιζόμενης ύφεσης.

 

 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα