Τροπολογία για εγγραφή στα Επιμελητήρια προσώπων εκτός Ελλάδας

Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 18:00
UPD:18:03

Με την τροπολογία ρυθμίζονται μεταξύ άλλων θέματα σχετικά με την χορήγηση επαγγελματικής ταυτότητας Β' τάξης σε λογιστές, φοροτεχνικούς.

Τροπολογία που αφορά την εγγραφή στα Επιμελητήρια προσώπων μη εγκατεστημένων στην Ελλάδα, θέματα λογιστών και τους φοροτεχνικών, καθώς και την ενίσχυση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, κατέθεσαν στο νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών οι υπουργοί Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Με την τροπολογία:

  • παρέχεται η δυνατότητα εγγραφής ως μελών Επιμελητηρίου και στα μη εγκατεστημένα στην Ελλάδα πρόσωπα, στα οποία έχει χορηγηθεί άδεια αναστολής καταβολής του ΦΠΑ κατά την εισαγωγή αγαθών και εφαρμογή του συστήματος αντιστροφής της υποχρέωσης για τις παραδόσεις αγαθών στο εσωτερικό της χώρας.
  • ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την χορήγηση επαγγελματικής ταυτότητας Β' τάξης σε λογιστές, φοροτεχνικούς και κατά τη διαδικασία έκδοσης του Κώδικα Δεοντολογίας Λογιστών Φοροτεχνικών.
  • εντάσσονται στο καθεστώς ενισχύσεων του νόμου 3908/2011 και οι επενδύσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που αξιοποιείται από ηλιοθερμικούς σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής.

newsroom naftemporiki.gr



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα