Πρόωρη εξόφληση του ΔΝΤ εξετάζει η Ουγγαρία

Τρίτη, 16 Ιουλίου 2013 16:25
UPD:16:56
REUTERS/BERNADETT SZABO

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας αναφέρει ότι η Ουγγαρία εξετάζει την πρόωρη εξόφληση του δανείου που έλαβε από το ταμείο το 2008.

Πρόωρη εξόφληση το δανείου που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) σχεδιάζει η Ουγγαρία, ενώ σκοπεύει να ζητήσει από το Ταμείο να κλείσει τα γραφεία του στη Βουδαπέστη, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη EurActiv.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σε επιστολή του προς την γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας αναφέρει ότι η Ουγγαρία εξετάζει την πρόωρη εξόφληση του δανείου που έλαβε από το ταμείο το 2008. Σημειώνει, μάλιστα, ότι η παρουσία του ΔΝΤ στη χώρα «δεν είναι πλέον απαραίτητο να διατηρηθεί».

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης ότι η Ουγγαρία ήταν η πλέον χρεωμένη χώρα της κεντρικής Ευρώπης και διεσώθη από την πτώχευση χάρη στο πακέτο διάσωσης των 20 δισ. ευρώ που έλαβε από το ΔΝΤ και την Ε.Ε. Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του το 2010, ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν έθεσε απότομα τέλος στο πρόγραμμα αυτό, σε μια προσπάθεια να ανακτήσει η κυβέρνηση των έλεγχο των οικονομικών της υποθέσεων. Οι σχέσεις μεταξύ Ουγγαρίας και ΔΝΤ βρίσκονται έκτοτε σε κρίση, με την κυβέρνηση Ορμπάν να προσπαθεί να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα