Olympic Catering : Διεύρυνση των ζημιών το 2002

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2003 13:19

Μείωση του κύκλου εργασιών και διεύρυνση των ζημιών κατά τη χρήση του 2002 εμφάνισει η Olympic Catering.

Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας μειώθηκε πέρυσι σε ποσοστό 7,2% έναντι της χρήσης του 2001, φθάνοντας στα 45,6 εκατ. ευρώ, από 49,2 εκατ. ευρώ.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, τα μικτά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 17,425 εκατ. ευρώ, έναντι 17,506 εκατ. ευρώ το 2001 και τα μερικά αποτελέσματα (EBITDA) ανήλθαν σε 5,666 εκατ. ευρώ, από 5,417 εκατ. ευρώ αντιστοίχως. Η εταιρεία το 2002 εμφάνισε ζημίες 11,98 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 5,26 εκατ. κατά τη χρήση του 2001.

Η μείωση του κύκλου εργασιών της Olympic Catering, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ότι του κύκλου εργασιών οφείλεται στην αποεπένδυση της εταιρείας από ζημιογόνες εκμεταλλεύσεις, πράγμα που αντικατοπτρίζεται και στην μερική αναστροφή των λειτουργικών αποτελεσμάτων.

Η αύξηση των ζημιών ως τελικό αποτέλεσμα έναντι της προηγούμενης χρήσης οφείλεται στα αυξημένα αρνητικά έκτακτα αποτελέσματα, κυρίως από προβλέψεις και τις αυξημένες αποσβέσεις σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, κάτι το οποίο είναι αποτέλεσμα επιλογής της νέας διοίκησης με στόχο την τακτοποίηση προβλέψεων και επισφαλιών.

Η νέα διοίκηση της εταιρείας επεξεργάστηκε και εφαρμόζει νέο πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο. Σύμφωνα με αυτό για την τρέχουσα ετήσια χρήση οι προβλέψεις στρέφονται στην κερδοφορία με εκτίμηση 1,2 εκατ. ευρώ στο τέλος του έτους.

Η πρόβλεψη αυτή επιβεβαιώνεται από τον πρώτο μήνα του τρέχοντος έτους του οποίου τα οικονομικά μεγέθη βαδίζουν με καλύτερους ρυθμούς από ότι στο πενταετές επιχειρηματικό σχέδιο της νέας διοίκησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα