EFG Eurobank: Ενεκρίθη η απορρόφηση της «Επενδύσεις Εργασίας ΑΕ»

Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2003 17:41

Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της EFG Eurobank Ergasias ενέκρινε το σχέδιο συμβάσεως συγχωνεύσεως με απορρόφηση της «Επενδύσεις Εργασίας ΑΕ» από την τράπεζα.

Η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο εταιρειών με βάση ισολογισμούς μετασχηματισμού της 7.11.2002. Η σχέση ανταλλαγής όπως εγκρίθηκε από τη συνέλευση είναι εννέα μετοχές της «Επενδύσεις Εργασίας ΑΕ» προς μία μετοχή της EFG Eurobank Ergasias.

Επίσης, η γενική συνέλευση ενέκρινε την έκδοση νέων μετοχών σαν αποτέλεσμα της συγχώνευσης και παράλληλα την ακύρωση ίσου αριθμού μετοχών από το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, έτσι ώστε ο συνολικός αριθμός των μετοχών της τράπεζας να παραμείνει ο ίδιος. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η μεταβολή της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 2,76 σε 2,89 ευρώ.

Η διαδικασία της συγχώνευσης θα ολοκληρωθεί με την έγκριση του σχεδίου συγχώνευσης και από τη γενική συνέλευση των μετόχων της «Επενδύσεις Εργασίας ΑΕ» και τη σχετική καταχώρηση στο ΜΑΕ, η οποία αναμένεται εντός περίπου έξι εβδομάδων.

Επισημαίνεται ότι οι μέτοχοι της «Επενδύσεις Εργασίας ΑΕ» ως μέτοχοι της EFG Eurobank Ergasias θα δικαιούνται μέρισμα της τράπεζας για τη χρήση 2002.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα