Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 03 Μαρτίου 2003 17:41

EFG Eurobank: Ενεκρίθη η απορρόφηση της «Επενδύσεις Εργασίας ΑΕ»

Η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της EFG Eurobank Ergasias ενέκρινε το σχέδιο συμβάσεως συγχωνεύσεως με απορρόφηση της «Επενδύσεις Εργασίας ΑΕ» από την τράπεζα.

Η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί με ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των δύο εταιρειών με βάση ισολογισμούς μετασχηματισμού της 7.11.2002. Η σχέση ανταλλαγής όπως εγκρίθηκε από τη συνέλευση είναι εννέα μετοχές της «Επενδύσεις Εργασίας ΑΕ» προς μία μετοχή της EFG Eurobank Ergasias.

Επίσης, η γενική συνέλευση ενέκρινε την έκδοση νέων μετοχών σαν αποτέλεσμα της συγχώνευσης και παράλληλα την ακύρωση ίσου αριθμού μετοχών από το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, έτσι ώστε ο συνολικός αριθμός των μετοχών της τράπεζας να παραμείνει ο ίδιος. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η μεταβολή της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 2,76 σε 2,89 ευρώ.

Η διαδικασία της συγχώνευσης θα ολοκληρωθεί με την έγκριση του σχεδίου συγχώνευσης και από τη γενική συνέλευση των μετόχων της «Επενδύσεις Εργασίας ΑΕ» και τη σχετική καταχώρηση στο ΜΑΕ, η οποία αναμένεται εντός περίπου έξι εβδομάδων.

Επισημαίνεται ότι οι μέτοχοι της «Επενδύσεις Εργασίας ΑΕ» ως μέτοχοι της EFG Eurobank Ergasias θα δικαιούνται μέρισμα της τράπεζας για τη χρήση 2002.