Ουγγαρία: Σε διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για χορήγηση δανείου

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012 16:25

Διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για τη χορήγηση ενός δανείου ύψους 15 δισ. ευρώ ξεκίνησε σήμερα η Ουγγαρία προκειμένου να εξυγιάνει τα οικονομικά της.

Διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ για τη χορήγηση ενός δανείου ύψους 15 δισ. ευρώ ξεκίνησε σήμερα η Ουγγαρία προκειμένου να εξυγιάνει τα οικονομικά της. Εκπρόσωποι της ΕΕ αναμένεται να προσέλθουν στις συζητήσεις την Τετάρτη.

Το δάνειο που έχει ζητήσει η Βουδαπέστη από τον Νοέμβριο του 2011 θα της επιτρέψει να δανεισθεί με μικρότερο επιτόκιο από τις αγορές, καθώς το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων της στις 13 Ιουλίου ανήλθε στο απαγορευτικό 7,85%.

Οι δανειακές διαπραγματεύσεις είχαν ξεκινήσει το 2011, ωστόσο διακόπηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, μετά τη μεταρρύθμιση που εφαρμόσθηκε στην Κεντρική Τράπεζα της Ουγγαρίας (ΜΝΒ).

Στη συνέχεια η ουγγρική κατέθεσε μία τροποποιημένη εκδοχή της μεταρρύθμισης, η οποία προσεγγίζει περισσότερο τα ευρωπαϊκά προαπαιτούμενα και η οποία εγκρίθηκε τελικά τον Ιούνιο από την ΕΚΤ.

Ο πρώτος γύρος συνομιλιών με την αποστολή της ΕΕ και του ΔΝΤ αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 25 Ιουλίου, με τη Βουδαπέστη να εκτιμά ότι συμφωνία μπορεί να υπάρξει το αργότερα έως τα τέλη Οκτωβρίου.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα