Κίνα: Επιβράδυνση της ανάπτυξης στο 7,5%

Στο δεύτερο τρίμηνο
Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2013 09:39
UPD:10:04
REUTERS/SHENG LI

Επιβράδυνση παρουσίασε ο ρυθμός ανάπτυξης στην Κίνα κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, καθώς η αδύναμη ζήτηση από το εξωτερικό επηρέασε αρνητικά την παραγωγή και τις επενδύσεις στη Νο2 οικονομία του πλανήτη.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Στο 7,5% υποχώρησε το ΑΕΠ της Κίνας

Η οικονομική ανάπτυξη της Κίνας υποχώρησε ετο 7,5% κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2013. Η χώρα έχει επηρεαστεί από την ύφεση που πλήττει την παγκόσμια οικονομία. Μέχρι και την περσινή χρόνια, ο ρυθμός ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας παγκοσμίως άγγιζε το 10% για παραπάνω από τρεις δεκαετίες, όμως από τότε σημειώνει σημαντική επιβράδυνση.

Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης υποχώρησε στο 7,5% από 7,7% που ήταν στο πρώτο τρίμηνο του 2013.

«Τα στοιχεία αυτά δεν αποτελούν έκπληξη, αυξάνοντας τις ενδείξεις πτωτικών πιέσεων στην κινεζική οικονομία», σχολίασε οικονομολόγος της ANZ Bank στη Σαγκάη.

REUTERS

Η στατιστική υπηρεσία της Κίνας αναφέρει στην ανακοίνωσή της πως οι επιδόσεις της οικονομίας ήταν συνολικά σταθερές το πρώτο εξάμηνο και ότι οι δείκτες κυμαίνονται σε ένα εύλογο εύρος. Ο επίσημος στόχος της κυβέρνησης είναι για ανάπτυξη 7,5% το 2013. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα