Αποκλιμάκωση πιέσεων στα πορτογαλικά ομόλογα

Πέμπτη, 04 Ιουλίου 2013 12:10
UPD:12:38
REUTERS/RAFAEL MARCHANTE

Τα πορτογαλικά ομόλογα ανακάμπτουν σήμερα, μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν την Τετάρτη, όταν η απόδοση του 10ετούς εκτινάχθηκε πάνω από το 8%

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των πορτογαλικών ομολόγων, παραμένοντας πάντως πάνω από το 7%, καθώς η Λισαβόνα προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πολιτική κρίση που έχει ξεσπάσει στη χώρα.

Οι εξελίξεις στην Πορτογαλία είναι καταιγιστικές μετά την παραίτηση των υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών, κάνοντας τον κυβερνητικό συνασπισμό να τρίζει συθέμελα. Πάντως, το δεξιό κόμμα CDS-PP του κυβερνητικού συνασπισμού ανακοίνωσε χθες ότι τα μέλη του θα έχουν συναντήσεις με το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών προκειμένου να βρουν τρόπους για να εξασφαλίσουν μια βιώσιμη κυβέρνηση.

Τα πορτογαλικά ομόλογα ανακάμπτουν σήμερα, μετά τις ισχυρές πιέσεις που δέχθηκαν την Τετάρτη, όταν η απόδοση του 10ετούς εκτινάχθηκε πάνω από το 8%. Σύμφωνα με το Reuters, η απόδοσή του υποχωρούσε νωρίτερα κατά 9 μονάδες βάσης στο 7,44%.

Σταθεροποιητικά κινούνται, στο μεταξύ, οι αποδόσεις των ισπανικών και των ιταλικών ομολόγων, εν αναμονή της δημοπρασίας ισπανικού χρέους, ύψους 3-4 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα