Μπαρνιέ: Το σχέδιο εξυγίανσης των τραπεζών συνάδει με τις συνθήκες

Πέμπτη, 11 Ιουλίου 2013 13:00
UPD:13:10
REUTERS/FRANCOIS LENOIR

«Η πρόταση είναι στέρεη», ανέφερε ο ευρωπαίος επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ σε σημερινές δηλώσεις του στους δημοσιογράφους. Οι νομικές υπηρεσίες της Κομισιόν είναι «βέβαιες» ότι το σχέδιο δεν αντιβαίνει τις ευρωπαϊκές συνθήκες, τόνισε σχετικά με την εξυγίανση των προβληματικών τραπεζών.

Ο μηχανισμός εξυγίανσης των προβληματικών τραπεζών συνάδει απολύτως με τις συνθήκες της Ε.Ε. διεμήνυσε από το Παρίσι ο επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς, Μισέλ Μπαρνιέ.

«Η πρόταση είναι στέρεη», είπε ο ευρωπαίος αξιωματούχος σε σημερινές δηλώσεις του στους δημοσιογράφους. Οι νομικές υπηρεσίες της Κομισιόν είναι «βέβαιες» ότι το σχέδιο δεν αντιβαίνει τις ευρωπαϊκές συνθήκες, τόνισε.

REUTERS

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφαν Σάιμπερτ, είχε δηλώσει την Τρίτη ότι το Βερολίνο αντιτίθεται στην πρόταση για την εξυγίανση του τραπεζικού κλάδου.

Με δηλώσεις του την ίδια ημέρα, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε επισημάνει στην Κομισιόν την ανάγκη ο ενιαίος μηχανισμός εξυγίανσης των τραπεζών στην Ευρωζώνη να συμμορφώνεται με την Ευρωπαίκή Συνθήκη.

Ο κ. Μπαρνιέ δήλωσε πρόθυμος να συνεργαστεί με τη Γερμανία προκειμένου να καταλήξουν σε κάποιον συμβιβασμό. «Το κείμενο μπορεί να αλλάξει», είπε χωρίς να προβεί σε λεπτομέρειες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα