Σόιμπλε: Σύμφωνα με τη Συνθήκη η εξυγίανση των τραπεζών

Τρίτη, 09 Ιουλίου 2013 16:05
UPD:16:31
EPA/OLIVIER HOSLET

«Απευθύνω θερμή παράκληση στην Κομισιόν να είναι πολύ προσεκτική στην πρότασή της για τη σύσταση ενός ενιαίου μηχανισμού εξυγίανσης και να παραμείνει εντός των ορίων της Ευρωπαϊκής Συνθήκης», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

Την προσοχή της Κομισιόν στην τήρηση της Ευρωπαίκής Συνθήκης κατά τη σύσταση ενός ενιαίου μηχανισμού εξυγίανσης των τραπεζών στην Ευρωζώνη επέστησε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Απευθύνω θερμή παράκληση στην Κομισιόν να είναι πολύ προσεκτική στην πρότασή της για τη σύσταση ενός ενιαίου μηχανισμού εξυγίανσης και να παραμείνει εντός των ορίων της Ευρωπαϊκής Συνθήκης», δήλωσε ο γερμανός αξιωματούχος στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες.

«Η Γερμανία είναι προετοιμασμένη για τυχόν τροποποιήσεις επίτης συνθήκες, αλλά σε περίπτωση που δεν υπάρχουν τροποποιήσεις, θα πρέπει να μείνουμε πιστοί στη Συνθήκη, αλλιώς υπάρχει κίνδυνος σοβαρών κλυδωνισμών που πρέπει να αποφευχθούν», υπογράμμισε.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

H συνέντευξη Τύπου του Β. Σόιμπλε μετά τη λήξη της συνεδρίασης του ECOFIN

Την Τετάρτη, η Κομισιόν πρόκειται να αποκαλύψει την πρότασή της, στην οποία αναμένεται να εισηγηθεί την κατάργηση των διευρυμένων εξουσιών και την αναδιάρθρωση των τραπεζών στην Ευρωζώνη, παρά τις τυχόν αντιστάσεις σε εθνικό επίπεδο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα