Νουαγιέ: Απαιτείται επίσπευση των μεταρρυθμίσεων

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 15:06
UPD:15:32
EPA/FRANCK ROBICHON

Η απόφαση της Standard & Poor's να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας στην κατηγορία «BBB» από «BBB+» υποδεικνύει «την ανάγκη συνέχισης και μάλιστα επίσπευσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων χωρίς καμία χαλαρότητα», δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας, Κριστιάν Νουαγιέ, σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

 

Η υποβάθμιση του αξιόχρεου της Ιταλίας υπογραμμίζει την ανάγκη επίσπευσης των προγραμματισμένων μεταρρυθμίσεων από τα κράτη της Ευρωζώνης, υποστηρίζει ο αξιωματούχος της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ.

Η απόφαση της Standard & Poor's να υποβαθμίσει την πιστοληπτική ικανότητα της Ιταλίας στην κατηγορία «BBB» από «BBB+» υποδεικνύει «την ανάγκη συνέχισης και μάλιστα επίσπευσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων χωρίς καμία χαλαρότητα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι.

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Γαλλίας σημείωσε, επίσης, ότι διακρίνει κάποιες «ενθαρρυντικές ενδείξεις» στη γαλλική οικονομία, οι οποίες ωστόσο θα πρέπει να επαληθευτούν.

Συνολικά για την Ευρωζώνη, ο κ. Νουαγιέ διαβεβαίωσε ότι η οικονομία κινείται εντός των προβλέψεων της ΕΚΤ. Για να συνεχιστεί η ανάκαμψη, όμως, χρειάζονται «τα μεγαλύτερα δυνατά ποσοστά χρηματοδότησης». Για το λόγο αυτό, η κεντρική τράπεζα προσαρμόζει τις πολιτικές της με γνώμονα την ανάπτυξη.

Όσον αφορά στον πληθωρισμό, ο ευρωπαίος αξιωματούχος εκτιμά ότι θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και τους προσεχείς μήνες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα