Γραπτό αίτημα για τη λίστα των καταθετών στο Λουξεμβούργο

Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 14:59
UPD:15:18
Icon/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ο υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας αναφέρει ότι μετά τη δήλωση Γιούνκερ «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, απέστειλε σχετικό γραπτό αίτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου», ζητώντας λίστα με τους έλληνες καταθέτες στο Λουξεμβούργο.

Τη λίστα με τους έλληνες καταθέτες έχει ζητήσει γραπτώς η κυβέρνηση από τον υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου, ενώ από τον Σεπτέμβριο του 2012 ελέγχει σχετικά στοιχεία που προμηθεύτηκε από τις γερμανικές αρχές, σύμφωνα με γραπτή απάντηση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σε ερώτηση των Βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου, Ν. Τσούκαλη, Ασ. Ξηροτύρη και Δ. Αναγνωστάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζ. Κλ. Γιούνκερ έχει δηλώσει σε συνέντευξή του πως ουδέποτε του ζητήθηκε από τις ελληνικές αρχές λίστα με τις ελληνικές καταθέσεις στο Λουξεμβούργο από την ελληνική κυβέρνηση, και ότι είναι διατεθειμένος να δώσει σχετική λίστα ακόμη και αν αυτό είναι αντίθετο με το υπάρχον νομικό πλαίσιο.

Ο κ. Στουρνάρας αναφέρει ότι μετά τη δήλωση Γιούνκερ «η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, απέστειλε σχετικό γραπτό αίτημα προς τον Υπουργό Οικονομικών του Λουξεμβούργου».

Όσον αφορά τους ελέγχους αναφέρεται ότι «περιήλθαν αυθορμήτως τον Σεπτέμβριο του 2012, στοιχεία που αφορούν φορολογικούς κατοίκους της Ελλάδας, με καταθέσεις σε συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα του Λουξεμβούργου, από το Υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας. Τα στοιχεία αυτά διαβιβάστηκαν αμελλητί προς επεξεργασία και και αξιοποίηση προς το ΣΔΟΕ».

newsroom naftemporiki.gr 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα