Συνέδριο: «Building Energy: Be green, spend less»

Ελληνικό Συμβούλιο Πράσινων Κτηρίων
Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 11:54
UPD:12:18

Θέματα που αφορούν την παραγωγή, τη διαχείριση και την εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια συζητήτηθηκαν στο πρώτο συνέδριο του Ελληνικού Συμβουλίου Πράσινων Κτηρίων (Greek Green Building Council), που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στο Ίδρυμα Ευγενίδνου με θέμα «Building Energy: Be green, spend less».

Σε κάθε θεματική ενότητα πραγματοποιήθηκαν λεπτομερείς παρουσιάσεις με θεωρητικό και πρακτικό ενδιαφέρον και ακολούθησε ανοιχτή συζήτηση με τους συνέδρους, κατά την οποία βγήκαν σημαντικά συμπεράσματα για τις πρακτικές των πράσινων εφαρμογών στα κτήρια αλλά και για τις αναγκαίες μελλοντικές δράσεις για την ανάδειξη αυτών των πρακτικών.

Στο συνέδριο συμμετείχαν ως ομιλητές, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Harvard Σπύρος Πολλάλης και ο δρ. Μάνθος Σανταμούρης.

Συντονιστές των θεματικών ενοτήτων ήταν οι κ. Βασίλειος Βήχας, Μηχ. Μηχανικός, Μπάμπης Χαραλαμπόπουλος, Πρόεδρος ΕΛ.Ι.Ε., Βασίλης Ράλλης, Οικονομολόγος, ΡΑΕ.

Παρόντες ήταν επίσης οι κ. Σωκράτης Αλεξιάδης, Γενικός Γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, και Θανάσης Πετράκος, βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, χαιρετισμό απεύθυνε ο νέος υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κυριάκος Γεροντόπουλος.

Στους άμεσους στόχους του Συμβουλίου, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών του Συνεδρίου είναι η ανάπτυξη νέων δράσεων με τη δημιουργία προγραμμάτων εκπαίδευσης και πιστοποίησης καθώς και εξειδικευμένων σεμιναρίων για τους επαγγελματίες των κλάδων της δόμησης.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα