Σε κλοιό πιέσεων το ευρώ

Τετάρτη, 03 Ιουλίου 2013 11:46
UPD:14:33
Youtube/euronewsGreek

Σε ελεύθερη πτώση βρίσκεται το χρηματιστήριο της Πορτογαλίας πιέζοντας συνολικά τις ευρωπαϊκές αγορές. Η πολιτική κρίση και η αβεβαιότητα που επικρατεί στη χώρα, μετά την παραίτηση δύο υπουργών, έχουν εντείνει τις ανησυχίες για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη. Στη Λισαβόνα ο δείκτης PSI 20 υποχωρεί 6,6% υποχρεώνοντας σε απώλειες τα χρηματιστήρια σε όλη την Ευρώπη.

Σε πτώση βρίσκεται για δεύτερη ημέρα το ευρώ έναντι του δολαρίου, καθώς η παραίτηση δύο υπουργών στην Πορτογαλία αναζωπύρωσε τις ανησυχίες σχετικά με την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη.

Η αυξημένη αβεβαιότητα που επικρατεί για την πορτογαλική οικονομία, αλλά και τις οικονομίες της περιφέρειας γενικότερα, αντανακλάται στις αποδόσεις των 10ετών πορτογαλικών ομολόγων, τα οποία εκτινάχθηκαν στα υψηλά πολλών μηνών.

Στις 11.36 (ώρα Ελλάδος), το ευρωπαϊκό νόμισμα υποχωρούσε κατά 0,33% έναντι του αμερικανικού, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,2936.

Ακόμη μεγαλύτερες απώλειες, της τάξης του 1% περίπου, κατέγραφε την ίδια ώρα το ευρώ έναντι του γεν, υποχωρώντας στα 129,39 γεν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα