SMA: Εφοδιάζει με μετατροπείς δύο φ/β σταθμούς στη Ν. Αφρική

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 16:17
UPD:16:17

Ξεκινάει τον Αύγουστο η εγκατάσταση δύο νέων μεγάλων φωτοβολταϊκών σταθμών με κεντρικούς μετατροπείς της SMA Solar Technology AG στη Νότια Αφρική.

Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τον νορβηγικό κατασκευαστή ηλιακών εγκαταστάσεων Scatec Solar, ο οποίος αποτελεί και συνιδιοκτήτη των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με την SMA, οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί, συνολικής ισχύος 115 MW, θα υλοποιηθούν με 125 κεντρικούς μετατροπείς Sunny Central CP XT, 65 Transformer Compact Station για τη σύνδεση στο δίκτυο μέσης τάσης, 750 Sunny String Monitor και ένα Power Plant Controller για την επιτήρηση του πάρκου, ειδικά παραμετροποιημένα ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις δικτύου του παρόχου ηλεκτρικής ενέργειας της Νοτίου Αφρικής, ESKOM.

Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί «Dreunberg» στην επαρχία Ανατολικό Ακρωτήριο και «Linde» στην επαρχία Βόρειο Ακρωτήριο, θα τεθούν σε λειτουργία κατά το πρώτο και δεύτερο εξάμηνο του 2014.

«Ήδη στο φωτοβολταϊκό έργο του Kalkbult αποδείχθηκε η επιτυχημένη συνεργασία με τη Scatec Solar καθώς και η καταλληλότητα των κεντρικών μετατροπέων της SMA για τις ιδιαίτερες κλιματικές συνθήκες της Νοτίου Αφρικής», δήλωσε ο Dr. Jürgen Reinert, Executive Vice President Technology της SMA.
 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα