PwC: Συνεργατική ηγεσία χρειάζεται ο δημόσιος τομέας

Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 12:59
UPD:13:09

Ο δημόσιος τομέας χρειάζεται μια πιο συνεργατική μορφή ηγεσίας προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών, υποστηρίζει την τελευταία της έκθεση η PwC.

Όπως σημειώνει η διεθνής έκθεση με τίτλο «Το μέλλον της Δημόσιας Διοίκησης», η  νέα εποχή απαιτεί από τις κυβερνήσεις και τους δημόσιους οργανισμούς να αντιμετωπίσουν την αβεβαιότητα παρέχοντας υπηρεσίες που μπορούν να χωρέσουν σε μικρότερους προϋπολογισμούς, ακολουθώντας το γενικότερο πνεύμα των περικοπών, στο πλαίσιο της μείωσης των δημοσίων ελλειμμάτων.

«Κατά τη γνώμη μας, η δημόσια διοίκηση πρέπει να αλλάξει εκ βάθρων και να λειτουργεί πολύ διαφορετικά • περισσότερο ως ένας σύγχρονος ζωντανός οργανισμός, που προσαρμόζεται στην αλλαγή, δημιουργεί πρότυπα και εξελίσσεται για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας καθώς αυτές δημιουργούνται», εξηγεί ο Ίαν Στάρσον, επικεφαλής του διεθνούς δικτύου της PwC στον τομέα παροχής υπηρεσιών σε δημόσιους φορείς και οργανισμούς.

Όπως επισημαίνει, μια μεγάλη πρόκληση για τους δημόσιους οργανισμούς είναι να διαχειριστούν δημιουργικές στρατηγικές συνεργασίες με σημαντικούς παράγοντες από άλλους κλάδους της κοινωνίας.  Η ηγεσία που βασίζεται στην εποικοδομητική συνεργασία και την ανοιχτή επικοινωνία  μπορεί να συμβάλει σημαντικά στις μελλοντικές εξελίξεις της δημόσιας διοίκησης.

Ο Κυριάκος Ανδρέου, Επικεφαλής του συμβουλευτικού τμήματος της PwC στην Ελλάδα, τονίζει ότι τα τέσσερα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να διαθέτει η δημόσια διοίκηση του μέλλοντος είναι η ευελιξία, η καινοτομία, το πνεύμα συνεργασίας και η διαφάνεια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα