«Αλλαγή φρουράς» στην Cosco

Αποχωρεί ο Κάπτεν Γουέι Τζιαφού
Τρίτη, 02 Ιουλίου 2013 12:57
UPD:17:18
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

O τέως Προέδρος της COSCO Πλοίαρχος Wei Jiafu. 

Αποχωρεί από το «τιμόνι» της China Ocean Shipping (Cosco) ο Κάπτεν Γουέι Τζιαφού, στο πλαίσιο διοικητικών ανακατατάξεων που ανακοίνωσε η εταιρεία.

Νέος επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Cosco Group ορίστηκε ο Μα Ζεχούα, ενώ την προεδρία του ομίλου αναλαμβάνει ο Λι Γιουνπένγκ.

Στην ανακοίνωση της εταιρείας διευκρινίζεται πως ο Κάπτεν Γουέι συνταξιοδοτείται και δεν θα κατέχει πλέον καμία θέση στον όμιλο της Cosco.

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή φρουράς λόγω ζημιογόνου πορείας

«Η αλλαγή προέδρου της COSCO, με την απομάκρυνση του πλοιάρχου Γουέι Τζιαφού, που πρόσφατα παρασημοφορήθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, σηματοδοτεί σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, τη δυσαρέσκεια της κινέζικης κυβέρνησης, για τη ζημιογόνο πορεία της COSCO, τα τελευταία δύο χρόνια», παρατηρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το κινέζικο κράτος κάνει τη δουλειά του, προσπαθώντας να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά του».

«Το ερώτημα είναι, τι κάνει η ελληνική κυβέρνηση, για να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον; Με ποια κριτήρια προτίθεται να παραχωρήσει το Ελληνικό, το σιδηρόδρομο της χώρας μέσω της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και το μεγαλύτερο ελληνικό λιμάνι, με την παραχώρηση των μετοχών του ΟΛΠ, σε μια ζημιογόνο εταιρεία; Ποιες είναι οι διασφαλίσεις, για την μελλοντική λειτουργία αυτών των ζωτικών υποδομών, για την ελληνική οικονομία;», διερωτάται η αξιωματική αντιπολίτευσης.

«Η ελληνική κυβέρνηση, αντί να διοργανώνει φιέστες με στόχο τη δημιουργία τεχνητού κλίματος αισιοδοξίας, οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον», καταλήγει.

 


 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα