Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 12 Μαρτίου 2003 07:02
UPD:07:05

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ιαπωνικές μετοχές, με τον δείκτη Nikkei να αναρριχάται από τα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 20 ετών, καθώς μερίδα επενδυτών εκτιμά ότι η ιαπωνική κυβέρνηση θα ζητήσει από την Κεντρική Τράπεζα της χώρας να αγοράσει περισσότερες μετοχές κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης. Οι μετοχές της NTT DoCoMo Inc. οδηγούσαν την άνοδο.

Ο Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,8% φθάνοντας στις 7.926,05 μονάδες, σημειώνοντας για πρώτη φορά άνοδο σε σύνολο επτά συνεδριάσεων στις 11 π.μ. στο Τόκυο, τοπική ώρα. Ανοδο 0,9% σημείωνε ο δείκτης Topix φθάνοντας στις 777,73 μονάδες. Οι μετοχές της DoCoMo αποτελούσαν το 1/7 των κερδών του δείκτη, καθώς επενδυτές προχώρησαν στην αγορά των μεγαλύτερων μετοχών που αποτελούν τον δείκτη, στοιχηματίζοντας ότι θα τις αγοράσει η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας.

«Η κυβέρνηση συνειδητοποίησε ότι χρειάζεται να κάνει κάτι προκειμένου να βοηθήσει τις αγορές από περαιτέρω υποχώρηση», ανέφερε ο Koichi Ogawa, ο οποίος διαχειρίζεται μετοχές αξίας 8,5 δισ. δολ. με την Daiwa SB Investments Ltd., συμπληρώνοντας : «Υπάρχει μια ανακούφιση τώρα στην αγορά».

Στελέχη της κυβέρνησης και μέλη της Κεντρικής Τράπεζας συνεδριάζουν από το πρωΐ (τοπική ώρα) προκειμένου να βρουν τρόπο εξισορρόπησης των αγορών, ανέφερε ο Ιάπωνας αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Masakazu Hayashi.

Αλλού στην Ασία, στη Ν. Κορέα οι μετοχές των τραπεζών σημείωναν απώλειες μετά την υποβάθμιση της μετοχής της Hana Bank και άλλων τραπεζών από την Goldman, Sachs & Co., καθώς έντονη ανησυχία επικρατεί ότι θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις προβλέψεις για επισφαλή δάνεια. Οι μετοχές της Hana, της κύριας πιστωτικής τράπεζας και της SK Group, υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα της ημέρας.

Στη Σιγκαπούρη ο δείκτης Straits Times κέρδιζε ποσοστό 0,9%. Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωναν οι μετοχές της Singapore Technologies Engineering Ltd. και στην Ταϊβάν, ο δείκτης TWSE σημείωνε κέρδη 0,9%.

Οι δείκτες στην Αυστραλία, τη Ν. Ζηλανδία και τις Φιλιππίνες κινούντο πτωτικά, τη στιγμή που οι άλλοι δείκτες στις μεγάλες αγορές της περιοχής σημείωναν κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα