Ο Χρήστος Μεγάλου νέος διευθύνων σύμβουλος της Eurobank

Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 18:22
UPD:28/06/2013 13:18
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Eurobank Νικόλαος Νανόπουλος (δεξιά) με τον νέο πρόεδρο Γιώργο Δαυίδ (αριστερά) και τον νέο διευθύνωντα σύμβουλο Χρήστο Μεγάλου (κέντρο).

Το πρώην στέλεχος της Credit Suisse Χρήστο Μεγάλου, διόρισε στη θέση του απερχόμενου διευθύνοντος συμβούλου της Eurobank, Νίκου Νανόπουλου το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
 
Σημειώνεται ότι ο κ. Μεγάλου είχε συμμετοχή σε σημαντικά deals επενδυτικής τραπεζικής στην Ελλάδα, όπως στην εισαγωγή του ΟΤΕ στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς και στην εξαγορά της Finansbank στην Τουρκία από την Εθνική Τράπεζα ως σύμβουλος.
 
Στη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων, το Ταμείο επέλεξε επίσης τoν επιχειρηματία και νυν μέτοχο της Coca-Cola 3E Γιώργο Δαυίδ για τη θέση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της τράπεζας με τριετή θητεία.
 
Διόρισε ακόμη τον Τάκη Αράπογλου, πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής και πρωτεργάτη της επέκτασης της τράπεζας στην Τουρκία, ως μη εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου.
 
Στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του προς τους μετόχους, ο Νανόπουλος, που βρέθηκε στο τιμόνι της Eurobank τα τελευταία 22 χρόνια, δήλωσε ότι η τράπεζα δεν κατάφερε να αντλήσει το απαιτούμενο 10% των κεφαλαίων από τους ιδιώτες μετά το ναυάγιο της συγχώνευσής της με την Εθνική.
 
«Η νέα διοίκηση θα κληθεί να εφαρμόσει νέο 5ετές επιχειρηματικό σχέδιο. Εφόσον οι αρχές δεν αποφασίσουν την συγχώνευση με την Εθνική, το σχέδιο θα προβλέπει προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων. Με βάση τις υπάρχουσες ενδείξεις υπάρχει ενδιαφέρον για συμμετοχή σε μελλοντική ΑΜΚ», ανέφερε ο Νανόπουλος.
 
To διοικητικό συμβούλιο, που συγκροτήθηκε σε Σώμα, και η θητεία του είναι τριετής, έχει ως εξής:
 
1. Γεώργιος Δαυίδ, Πρόεδρος, µη εκτελεστικό µέλος
 
2. Ευστράτιος Γεώργιος Αράπογλου, Αντιπρόεδρος, ανεξάρτητο µη εκτελεστικό µέλος
 
3. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύµβουλος, εκτελεστικό µέλος
 
4. Μιχαήλ Κολακίδης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύµβουλος, εκτελεστικό µέλος
 
5. Γεώργιος  Γόντικας, µη εκτελεστικό µέλος
 
6. Σπυρίδων Λορεντζιάδης,ανεξάρτητο µη εκτελεστικό µέλος
 
7. Δηµήτρης Παπαλεξόπουλος,ανεξάρτητο µη εκτελεστικό µέλος
 
8. Δηµήτριος Γεωργούτσος, µη εκτελεστικό µέλος, εκπρόσωπος του Ελληνικού Δηµοσίου κατ' εφαρµογή των διατάξεων του Ν. 3723/2008.
 
9. Kenneth Howard Prince - Wright, µη εκτελεστικό µέλος, εκπρόσωπος του Ελληνικού Ταµείου Χρηµατοπιστωτικής Σταθερότητας κατ' εφαρµογή των διατάξεων του Ν. 3864/2010.
 
Πηγή: Reuters


Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα