Γουέι Τζιαφού: Η ευημερία θα επιστρέψει στην Ελλάδα

Ευ. Βενιζέλος: Ενθαρρυντικό μήνυμα η επένδυση της Cosco
Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013 13:56
UPD:13:59
EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Ο ισχυρός άνδρας του μεγαλύτερου ναυτιλιακού ομίλου της Κίνας εμφανίστηκε βέβαιος ότι η «ευημερία θα επιστρέψει στην Ελλάδα».

Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα που θα ανακάμψει, εξέφρασε ο πρόεδρος του κινεζικού ομίλου Cosco, Γουέι Τζιαφού, που τιμήθηκε σήμερα από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλο με το παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Φοίνικα.

Ο ισχυρός άνδρας του μεγαλύτερου ναυτιλιακού ομίλου της Κίνας εμφανίστηκε βέβαιος ότι η «ευημερία θα επιστρέψει στην Ελλάδα» και επεσήμανε ότι η επένδυση της Cosco εντάσσεται σε ένα πλαίσιο που έχει «μια ευρύτερη και μακρά προοπτική».

Αναφέρθηκε μάλιστα στις γόνιμες συζητήσεις που είχε στην Αθήνα με πολλούς δημόσιους παράγοντες και στη «μελλοντική συνεργασία μας στα τραίνα και την επέκταση του λιμανιού».

Παράλληλα υπογράμμισε τον σεβασμό του στην «ελληνική κουλτούρα από την οποία ακόμη μαθαίνουμε» και ευχαρίστησε τις ελληνικές αρχές για την «τιμή» που του έγινε με την απονομή του παρασήμου, το οποίο, όπως ανέφερε, αποτελεί μια αναγνώριση, αλλά και μια ενθάρρυνση να προωθήσει περαιτέρω τη δουλειά του.  

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η μεγάλη επένδυση της Cosco στη χώρα μας έδωσε ένα μήνυμα ενθάρρυνσης στην ελληνική οικονομία και συνέβαλε στην αποκατάσταση της διεθνούς εικόνας της Ελλάδας.

Εξήρε επίσης τη «ζωτική συνεισφορά» του κ. Τζιαφού στο επιτυχές αποτέλεσμα της κινεζικής επένδυσης, αλλά και στην ενίσχυση της φιλίας των δύο χωρών και την επούλωση του «διεθνούς κύρους της χώρας σε μια κρίσιμη συγκυρία», ενώ υπογράμμισε τη σημασία της «στρατηγικής συνεργασίας των δύο χωρών, ακρογωνιαίος λίθος της οποίας ήταν η συγκεκριμένη επένδυση».

Η επιλογή του Πειραιά «έδωσε γρήγορη πρόσβαση στη ευρωπαϊκή αγορά και άμεση πρόσβαση σε τρεις ηπείρους» παρατήρησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και επεσήμανε καταληκτικά ότι «η Ελλάδα εξέλαβε την κινεζική επένδυση ως μια ψήφο εμπιστοσύνης στη σταθερότητα, τις υποδομές και την υψηλή ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού μας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα