Σ. Κεδίκογλου: Διαψεύδονται οι διακηρυγμένοι εχθροί των επενδύσεων

Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2013 20:14
UPD:20:20
EUROKINISSI

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια και τα εγκαίνια του νέου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων.

«Τα γεγονότα διαψεύδουν με τον κατηγορηματικότερο τρόπο τους διακηρυγμένους εχθρούς κάθε μορφής επένδυσης. Το λιμάνι του Πειραιά ανεβαίνει σταθερά, αλλά προφανώς στον ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρονται για τη δημιουργία θέσεων εργασίας», σχολίασε ο κ. Κεδίκογλου.

Νωρίτερα, το τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει τον Πρωθυπουργό ότι «πανικόβλητος από τις συνεχείς αποτυχίες της πολιτικής του success story ψάχνει εναγωνίως ευκαιρίες για να προβάλει μία πλαστή εικόνα αισιοδοξίας».

Υποστήριξε επίσης ότι με την παρουσία του στο χώρο της COSCO, ο κ. Σαμαράς προετοιμάζει το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση των λιμανιών της χώρας ευνοώντας τις αξιώσεις της κινέζικής εταιρείας για μείωση του συμβατικού τιμήματος που καταβάλλει ετησίως στον ΟΛΠ.

«Βέβαια σε αυτή την πλαστή εικόνα δεν έχουν θέση οι σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές της κινέζικης εταιρείας, οι ψευδείς προβλέψεις για χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας καθώς και οι καταγγελίες των συνδικάτων ότι ο προβλήτας της COSCO ‘αναδείχθηκε’ πρόσφατα, σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ως ο μοναδικός μεταξύ των 265 μεγαλύτερων Ευρωπαϊκών λιμανιών που δεν αναγνωρίζονται εργασιακά δικαιώματα», κατέληγε η ανακοίνωση του κόμματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή