Philips : Απολύει 1.600 υπαλλήλους

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2003 11:11

Σε απολύσεις 1.600 εργαζομένων της και κλείσιμο δύο εργοστασίων της στις ΗΠΑ, θα προχωρήσει η Philips με στόχο την επάνοδο στην κερδοφορία του τμήματος ημιαγωγών το τέταρτο τρίμηνο.

Τα εργοστάσια αυτά είναι στο Σαν Αντόνιο του Τέξας και στο Αλμπερκέρκυ του Νέου Μεξικού, ενώ η μείωση των θέσεων εργασίων θα οδηγήσει σε εξοικονόμηση 200 εκατ. ευρώ ετησίως, σύμφωνα με ανακοίνωση της Philips προς το Χρηματιστήριο του Αμστερνταμ.

Τον προηγούμενο μήνα, η μεγαλύτερη εταιρεία η ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης, ανακοίνωσε ότι οι καθαρές ζημίες της αυξήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο σε 1,53 δισ. ευρώ, από 1,06 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, καθώς προχώρησε σε διαγραφή της αξίας της συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο γαλλικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών πληροφορικής.

Όπως μετέδωσε το Bloomberg News, ο επικεφαλής της εταιρείας, Gerard Kleisterlee, έχει μετακινήσει την παραγωγή σε χώρες με χαμηλότερο κόστος εργασίας και μείωσε περισσότερο από το ένα πέμπτο το εργατικό της δυναμικό, από τη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση της Philips το 2001.

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν σε ποσοστό 5,9%. Κέρδιζαν 65 σεντς ή ποσοστό 5,1%, φθάνοντας στα 13,30 ευρώ η μία, στις 9:05 π.μ. στο Αμστερνταμ, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα