Το Χ.Α. διαψεύδει τα περί επιτήρησης της αγοράς παραγώγων

Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2003 10:54

Με αφορμή δημοσιεύματα που θέτουν θέμα επιτήρησης της αγοράς παραγώγων, το Χρηματιστήριο Αθηνών ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.

Αντιθέτως, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δ.σ. του Χρηματιστηρίου, υφίσταται θέμα συνεχούς παρακολούθησης όλων των αγορών του χρηματιστηρίου, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία τους.

Το χρηματιστήριο, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, έχει σημειώσει και στο παρελθόν ότι για τις χρηματιστηριακές αγορές, όπου χρειάζεται, λαμβάνονται μέτρα αγοράς και επιπρόσθετες ενέργειες, έτσι ώστε να επιτυγχάνεται ο στόχος της εύρυθμης λειτουργίας τους, όπως αυτά που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Το χρηματιστήριο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και λαμβάνει τα αρμόζοντα μέτρα και ενέργειες, όπως άλλωστε έπραξε και στο παρελθόν, σε περιόδους κρίσεων και σημαντικών γεγονότων, οι οποίες τελικά ξεπεράστηκαν.

Έχει εκπονήσει σχέδιο αντιμετώπισης κρίσεων και έκτακτων συμβάντων, βρίσκεται σε επικοινωνία με τις χρηματοοικονομικές αρχές της χώρας, το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και με τα άλλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα