Έκκληση Ρεν για πολιτική σταθερότητα

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 17:43
UPD:18:02
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Ε.

Την ανάγκη να σταθεροποιηθεί άμεσα η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα επανέλαβε από το Λουξεμβούργο ο επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν.

Απήθυνε μάλιστα έκκληση σε όλους τους πολιτικούς ηγέτες και στον ελληνικό λαό να τηρήσουν στάση ευθύνης, για να διασφαλιστεί η σταθερότητα και «για να επικεντρωθούμε στο πρόγραμμα και όχι στη μικροπολιτική».

«Είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει άμεσα σταθεροποίηση της πολιτικής κατάστασης στην Ελλάδα και όλη η ενέργεια να επικεντρωθεί στην εφαρμογή του προγράμματος, ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ρεν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Ecofin.

Είπε ακόμη ότι στόχος είναι να υπάρξει σύντομα ολοκλήρωση της αξιολόγησης, όταν η τρόικα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Ιουλίου. «Ελπίζω η αξιολόγηση να είναι θετική, κάτι που εξαρτάται από την Ελλάδα, και να διασφαλιστεί η καταβολή της επόμενης δόσης έγκαιρα», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε ο ευρωπαίος επίτροπος, είναι σημαντικό η αξιολόγηση της τρόικας να ολοκληρωθεί εντός του Ιουλίου, ώστε «να αποφευχθεί μια μη αναγκαία χρηματοδοτική καθυστέρηση».

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα