Ανακοινώσεις για αποζημιώσεις στην ΕΡΤ και έκκληση για εκκένωση του κτηρίου

ΥΠΟΙΚ: Προσδιορίζονται οι 2.000 «αναγκαίες θέσεις» για το μεταβατικό φορέα
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 17:38
UPD:21:46
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση.

Στον προσδιορισμό των 2.000 «αναγκαίων θέσεων για τη λειτουργία του μεταβατικού φορέα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» ανακοίνωσε ότι προχωρά η κυβέρνηση, καλώντας του εργαζόμενους να εκκενώσουν «τις εγκαταστάσεις της πρώην ΕΡΤ ώστε να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και άμεσα η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας». 

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας έχει ήδη δώσει εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδος να καταβληθούν δύο μηνιαίοι μισθοί στους εργαζόμενους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ, ως πρώτη δόση έναντι της συνολικής αποζημίωσης.

Στους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου θα καταβληθεί ένας μισθός μέχρι να υπάρξει πρόσβαση στις εγκαταστάσεις της Αγίας Παρασκευής και υπολογισμός τυχόν υπολοίπων, ενώ οι εργαζόμενοι κατηγοριών ΠΕΘ, Ειδικών Συμβούλων και Μετακλητών Υπαλλήλων δεν θα λάβουν αποζημίωση.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Οικονομικών, τα ποσά θα πιστωθούν στους λογαριασμούς μισθοδοσίας των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ στην ALPHA ΕΜΠΟΡΙΚΗ Τράπεζα.

ΠΟΣΠΕΡΤ: Μολών λαβέ

«Μολών λαβέ» απαντά η ΠΟΣΠΕΡΤ στο υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας λόγο για «εντολές εκκένωσης από αυτούς που παρανομούν, παραβιάζουν κάθε έννοια συνταγματικού δικαίου, που φοβούνται τη δημοκρατία, που φοβούνται τη νομιμότητα».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ διαμηνύει πως «ο αγώνας συνεχίζεται αταλάτευτα» ενώ καταγγέλλει ότι «καταπατώνται βάναυσα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και η δημοκρατία». Όπως λέει, «οι εργαζόμενοι δεν επιτρέπουν σε κανένα να τους εκπροσωπούν και να τους διαπραγματεύονται».

Υποστηρίζει ακόμη πως η κυβέρνηση με τις ενέργειές της θέλει να παραδειγματίσει «όλους τους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα, ότι κατάφεραν να βρουν τη μέθοδο απολύσεων στο Δημόσιο, να προσθέσουν κι άλλους στην ανεργία που αυξάνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς».

«Δεν σταματάμε τον αγώνα αν δεν ανοίξει όλη η ΕΡΤ ως να μην έκλεισε μια μέρα, χωρίς καμιά απόλυση, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων» τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου επίσης επισημαίνεται πως η νομική υπηρεσία θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέσα.

«Οι ίδιοι που διόρισαν τις διεφθαρμένες διοικήσεις, οι ίδιοι που μετέτρεψαν σταδιακά τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση σε κρατικό μηχανισμό κυβερνητικής προπαγάνδας, παρουσιάζονται ως οι αδιάφθοροι που θα επιβάλλουν τη διαφάνεια, σβήνοντας την ΕΡΤ» τονίζει ακόμη η ΠΟΣΠΕΡΤ και καλεί «όλους που συμπαραστέκονται στον αγώνα μας εδώ στο Ραδιομέγαρο κάθε ώρα, κάθε μέρα».

Νέες βολές από το ΣΥΡΙΖΑ

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η κυβέρνηση, τελώντας σε πανικό, είναι αποφασισμένη να διαλύσει τη δημόσια τηλεόραση και να προχωρήσει στις απολύσεις των εργαζομένων της, παρά τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας και τον διεθνή αρνητικό αντίκτυπο που έχουν οι ενέργειές αυτές» σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση και τονίζει πως: «Ενδεχόμενη επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων θα αποτελέσει άλλη μια ακραία έκφραση αυταρχισμού και αδιαλλαξίας, αλλά και ένα χτύπημα στην ίδια τη δημοκρατία».

ΚΚΕ: Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ να αντιπαλέψουν το κλίμα τρομοκρατίας

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πρέπει να αντιπαλέψουν την πολιτική της κυβέρνησης και το κλίμα τρομοκρατίας που προσπαθεί να διαμορφώσει, διαμηνύει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την ΕΡΤ.

Το Κομμουνιστικό Κόμμα σημειώνει πως με όπλο την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η κυβέρνηση προχωρά στο κλείσιμο της σημερινής ΕΡΤ και σε απολύσεις εργαζομένων ενώ υποστηρίζει πως ο προσδιορισμός 2.000 θέσεων για τον μεταβατικό φορέα δεν συνεπάγεται την κατοχύρωση αυτών των εργαζομένων.

«Για τους περισσότερους από αυτούς απλά σηματοδοτεί την αναβολή της απόλυσής τους», εκτιμά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα