Fairfax: Η Ελλάδα βρίσκεται στο τέλος του τούνελ

«Σημαντική η αναπτυξιακή δυναμική των αποκρατικοποιήσεων»
Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 14:26
UPD:14:31
REUTERS/YANNIS BEHRAKIS

Η καναδική χρηματοπιστωτική εταιρεία Fairfax εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία ενδεχομένως να έχει φθάσει στο χαμηλότερο σημείο της.

Το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων της Ελλάδας έχει τη δυναμική να οδηγήσει σε σημαντική ανάπτυξη της οικονομίας μέσω ιδιωτικών επενδύσεων, δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της καναδικής χρηματοπιστωτικής εταιρείας Fairfax Financial Holdings, Πρεμ Γουάτσα.

Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, ο κ. Γουάτσα δήλωσε ότι η ελληνική οικονομία ενδεχομένως να έχει φθάσει στο χαμηλότερο σημείο της. «Η (ελληνική) οικονομία έχει συρρικνωθεί πολύ σημαντικά, η ανεργία είναι υψηλή. Αλλά, από την άλλη πλευρά, θεωρούμε ότι ίσως (η οικονομία) έχει φθάσει στον πάτο», είπε.

Η Ελλάδα «βρίσκεται σε έναν μακρύ δρόμο σταθερότητας και ανάπτυξης από την πολύ δύσκολη περίοδο που πέρασε», ανέφερε ο επικεφαλής της Fairfax, προσθέτοντας πως «οι Έλληνες υπέστησαν πράγματι τρομερή δοκιμασία στα τελευταία χρόνια, αλλά πιστεύουμε ότι τώρα βρίσκονται στο τέλος του τούνελ και ότι οι χειρότερες μέρες είναι πίσω».

Η Fairfax ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα ότι θα επενδύσει 164 εκατ. ευρώ στην Eurobank Properties, αυξάνοντας τη συμμετοχή της σε αυτή στο 42% από 19%.

Ο κ. Γουάτσα εκτίμησε επίσης ότι οι προοπτικές της Eurobank Properties στην Ελλάδα «θα είναι πολύ σημαντικές στα επόμενα πέντε χρόνια, ίσως τα επόμενα δέκα χρόνια».

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα