Πιο αισιόδοξη για την οικονομία η Fed - Συνεχίζει για την ώρα τις αγορές ομολόγων

«Έχουν μειωθεί οι κίνδυνοι για την οικονομία και την αγορά εργασίας»
Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013 21:03
UPD:20/06/2013 01:04
REUTERS/BRENDAN MCDERMID

Αρνητικά υποδέχθηκε τις ανακοινώσεις Μπερνάνκι η Wall Street.

Συνεχίζει η Fed τις αγορές ομολόγων ύψους 85 δισ. δολ. μηνιαίως, όπως αναφέρει στη γραπτή της ανακοίνωση μετά τη συνεδρίασή της.

Πάντως στη συνέντευξή Τύπου που ακολούθησε, ο επικεφαλής της Μπεν Μπερνάνκι σημείωσε πως η αμερικανική κεντρική τράπεζα ενδέχεται «να μετριάσει» το ρυθμό με τον οποίο αγοράζει μηναίως τα ομόλογα, αν οι προβλέψεις για τη μείωση της ανεργίας βγουν αληθινές.

Όπως είπε, οι αγορές θα συνεχιστούν μέχρι η ανεργία να πέσει περίπου στο 7%, οπότε και οι αγορές θα σταματήσουν. Ο Μπερνάνκι είπε πως αναμένει αυτό να συμβεί κάποια στιγμή τον επόμενο χρόνο, όμως υπογράμμισε ότι η Fed μπορεί να αλλάξει ρότα αν δεν υπάρξει η προβλεπόμενη βελτίωση της οικονομίας. 

Η κεντρική τράπεζα στην ανακοίνωσή της επισημαίνει πως οι κίνδυνοι για τις προοπτικές της οικονομίας και της αγοράς εργασίας έχουν μειωθεί σε σχέση με το φθινόπωρο. Ειδικότερα για την αγορά εργασίας σημειώνει πως οι συνθήκες έχουν βελτιωθεί, ενώ προβλέπει πως το ποσοστό της ανεργίας θα μπορούσε να πέσει στο 6,5% έως το τέλος του 2014, ένα χρόνο νωρίτερα δηλαδή από την προηγούμενή της εκτίμηση.

REUTERS

Η Fed, που διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, κοντά στο μηδέν, έχει επισημάνει πως θα τα διατηρήσει σε αυτά τα επίπεδα για όσο διάστημα η ανεργία είναι πάνω από το 6,5%.

Αρνητικά υποδέχθηκε τις ανακοινώσεις η Wall Street.

Λίγο πριν τις 21.30, ο Dow Jones σημείωνε πτώση 0,34% στις 15.266,85 μονάδες, ο S&P 500 υποχωρούσε κατά 0,37% στις 1.645,64 μονάδες και ο Nasdaq κατέγραφε απώλειες 0,42% στις 3.467.4 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα