Χιλιάδες αιτήματα προς Yahoo για την παράδοση προσωπικών δεδομένων

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 13:59

Από 12.000 έως 13.000 αιτήματα για την παράδοση προσωπικών δεδομένων ανακοίνωσε πως δέχτηκε κατά το τελευταίο εξάμηνο η Yahoo από τις αμερικανικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου.

Το γεγονός αυτό έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά ανάλογων αποκαλύψεων από διαδικτυακές εταιρείες, έπειτα από την διαρροή απόρρητων πληροφοριών για τα προγράμματα μυστικής παρακολούθησης από τον πρώην τεχνικό σύμβουλο της CIA Έντουαρντ Σνόουντεν.

Σύμφωνα με τη Yahoo, τα αιτήματα υποβλήθηκαν κατά το διάστημα μεταξύ της 1ης Δεκεμβρίου 2012 και της 31ης Μαΐου 2013.

«Τα περισσότερα αιτήματα αφορούσαν απάτη, αυτοκτονίες, απαγωγές και άλλες έρευνες για ποινικά αδικήματα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Yahoo.

Οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες στο Διαδίκτυο δέχονται έντονες πιέσεις να δημοσιοποιήσουν την ακριβή φύση της συνεργασίας τους με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (ΝSA), ύστερα από τις πληροφορίες που διέρρευσαν και αποκάλυπταν ότι λάμβανε επί χρόνια πληροφορίες που αφορούσαν πολίτες.

Οι εταιρείες Apple, Microsoft και Facebook έχουν επίσης αποκαλύψει τον αριθμό των αιτημάτων για παροχή μυστικών πληροφοριών που δέχτηκαν από τις αμερικανικές αρχές επιβολής του νόμου. Οι εταιρείες, πάντως, διέψευσαν ότι η NSA είχε άμεση πρόσβαση στους εξυπηρετητές (servers) τους και ανακοίνωσαν ότι οι πληροφορίες που αφορούσαν καταναλωτές παραδίδονταν μόνο αν το αίτημα είχε την μορφή δικαστικού εντάλματος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα