Σε κλοιό πιέσεων το γεν

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013 13:52
UPD:14:10

Σε κλοιό πιέσεων βρίσκεται το γεν έναντι του δολαρίου, μετά την ανακοίνωση των εκτιμήσεων της BOJ για εκτίναξη του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών σε επίπεδα-ρεκόρ ως αποτέλεσμα των πρωτοφανών μέτρων χαλάρωσης.

Στις 13.40 (ώρα Ελλάδος), το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,90% έναντι του γεν και η ισοτιμία διαμορφωνόταν στο 95,36. Την ίδια ώρα, το ευρώ κατέγραφε κέρδη 0,98% και ανερχόταν στα 127,56 γεν.

Σε σχέση με το δολάριο, το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,12% στα 1,3383 δολάρια, ανερχόμενο στα υψηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για σημαντική βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία.

Το ενδιαφέρον της αγοράς στρέφεται στη διήμερη συνεδρίαση της Fed που ξεκινά σήμερα, κατά την οποία αναμένεται να αποφασιστεί ο χρόνος απόσυρσης των κινήτρων.

«Δεν πιστεύω ότι θα διαλυθούν οι εντυπώσεις περί άμεσης αποκλιμάκωσης των ποσοτικών κινήτρων», σχολιάζει ο Νικ Μπίκροφτ από τη Saxo Bank, αναφερόμενος στις αυριανές δηλώσεις του διοικητή της Fed, Μπεν Μπενράνκι, μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα