Οριακές μεταβολές στις ευρωπαϊκές αγορές

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2013 10:54
UPD:11:22

Οριακές μεταβολές παρατηρούνται στις ευρωπαϊκές αγορές, με τις μετοχές των εξορυκτικών εταιρειών να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες εξαιτίας των αδύναμων στοιχείων που ανακοινώθηκαν για την Κίνα, τον μεγαλύτερο καταναλωτή πρώτων υλών παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε την Κυριακή η κινεζική στατιστική υπηρεσία, τον Μάιο οι εξαγωγές σημείωσαν τη μικρότερη αύξηση του τελευταίου έτους, ενώ το 2012 η κινεζική οικονομία αναπτύχθηκε με τον μικρότερο ρυθμό των τελευταίων 13 ετών.

Τα πρόσφατα αδύναμα στοιχεία εντείνουν τις ανησυχίες ότι το β’ τρίμηνο του έτους ο ρυθμός ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου θα παρουσιάσει περαιτέρω εξασθένηση.

Παράλληλα, αβεβαιότητα επικρατεί στην αγορά εν όψει της συνεδρίασης της Fed την προσεχή εβδομάδα, κατά την οποία θα αποφασιστεί η διατήρηση ή απόσυρση των πολιτικών παροχής κινήτρων.

«Η μεταβλητότητα θα διατηρηθεί εν όψει της συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοιχτής Αγοράς (FOMC) της Fed. Αν και πιστεύουμε ότι η FOMC θα διατηρήσει τα κίνητρα, οι αντικρουόμενες δηλώσεις από διάφορους αξιωματούχους της Fed εντείνουν τη μεταβλητότητα», σχολιάζει στο Reuters ο Μαρκ Γουάρντ από τη Sanlam Securities.

Στις 10.30 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst παρέμενε αμετάβλητος στις 1.194,1 μονάδες, ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο υποχωρούσε κατά 0,18% στις 6.400,13 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 σημείωνε πτώση 0,1% στις 3.868,83 μονάδες και ο γερμανικός DAX ενισχυόταν κατά 0,64% στις 8.307,10 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα