Επιφυλακτικότητα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2003 10:38
UPD:10:40

ΠΤΩΤΙΚΕΣ τάσεις επικρατούν στις χρηματιστηριακές αγορές της Ευρώπης κυρίως λόγω των ισχυρών πιέσεων στις μετοχές των πετρελαϊκών εταιρειών.

Η τιμή του μαύρου χρυσού υποχώρησε κατά τις πρωινές συναλλαγές στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών μηνών http://www.naftemporiki.gr/news/static/03/03/20/323905.htm μετά την εκδήλωση της αμερικανικής επίθεσης κατά του Ιράκ.

Παράλληλα, οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί να προβούν σε σημαντικές τοποθετήσεις, προτού ξεκαθαρίσει το τοπίο στο πεδίο της μάχης, ενώ ανησυχίες προκάλεσε η επισήμανση του αμερικανού προέδρου, ότι ο «πόλεμος μπορεί να είναι πιο δύσκολος απ΄ ό,τι προβλέπουν ορισμένοι».

«Δεν βλέπω το λόγο να προχωρήσει κανείς σε αγορές, πριν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις γύρω από την έκβαση του πολέμου», δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters διαχειριστής κεφαλαίων γερμανικής τράπεζας.

Στις 10:17 (ώρα Ελλάδος), στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE 100 είχε διαμορφωθεί στις 3.751,10 μονάδες μειωμένος κατά 0,38%, στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 2.814,03 μονάδες με απώλειες 0,83% και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 2.595,06 μονάδες σημειώνοντας πτώση κατά 0,77%.

Οι μετοχές των πετρελαϊκών Shell και BP σημειώνουν πτώση άνω του 1% η κάθε μία.

Μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι μετοχές του ασφαλιστικού κλάδου με τη μετοχή της Axa να υποχωρεί κατά 3%. Η Moody's προχώρησε σήμερα σε υποβάθμιση της αξιολόγησής της για τη γαλλική μετοχή.

Σημαντική πτώση σημειώνει και η μετοχή της Munich Re μετά την είδηση ότι η Allianz σχεδιάζει να μειώσει τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο του αντασφαλιστικού ομίλου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα