Σταθεροποιούνται οι ευρωπαϊκές αγορές

Παρασκευή, 07 Ιουνίου 2013 10:50
UPD:11:08

Σταθεροποιητικές τάσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μετοχές να διαμορφώνονται στα χαμηλά έξι εβδομάδων, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει των στοιχείων για την απασχόληση στις ΗΠΑ που θα ανακοινωθούν σήμερα.

Μετά από το ράλι του τελευταίου χρόνου, το οποίο έχουν τροφοδοτήσει οι πολιτικές κινήτρων, οι επενδυτές εμφανίζονται ολοένα πιο ανήσυχοι για την πιθανότητα μεταστροφής των κεντρικών τραπεζών.

Στις τελευταίες της δηλώσεις, η ΕΚΤ τόνισε ότι δεν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, ενώ οι αξιωματούχοι της Fed διερωτώνται ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει η απόσυρση των κινήτρων.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οποιαδήποτε ένδειξη ενδυνάμωσης της αμερικανικής οικονομίας μπορεί να αποτελέσει την αφορμή για νέα πτώση των χρηματιστηριακών αγορών.

«Στο πολύ άμεσο μέλλον μπορεί [τα στοιχεία για την απασχόληση] να παρέχουν κάποια ανακούφιση αλλά σε γενικές γραμμές φαίνεται πως ξεθωριάζει η βεβαιότητα ότι οι κεντρικές τράπεζες θα είναι υποστηρικτικές έως το τέλος», σχολιάζει στο Reuters ο Τζέραρντ Σβαρτς από την Baader Bank.

Στις 10.20 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300  υποχωρούσε οριακά στις 1.177,6 μονάδες, ο FTSE 100 στο Λονδίνο σημείωνε πτώση 0,15% στις 6.326,52 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 και ο γερμανικός και ο DAX παρέμεναν σταθεροί στις 3.814,03 και 8.100,05 μονάδες αντίστοιχα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα