Υποχωρεί το δολάριο

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2003 11:04

Στην επισήμανση του αμερικανού προέδρου ότι ο «πόλεμος μπορεί να είναι πιο δύσκολος απ΄ ό,τι προβλέπουν ορισμένοι» αποδίδουν οι αναλυτές τη σημαντική πτώση που σημειώνει σήμερα το δολάριο έναντι των βασικών του ανταγωνιστών.

«Οιαδήποτε ένδειξη για πόλεμο μεγάλης διάρκειας έχει αρνητικό αντίκτυπο για το αμερικανικό νόμισμα», δήλωσε στο Bloomberg αναλυτής της UBS Warburg.

Ο βρετανός υπουργός Αμυνας δήλωσε πριν από λίγο ότι οι πολεμικές επιχειρήσεις που εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα δεν είναι παρά «τα προκαταρκτικά στάδια» μιας μαζικής επίθεσης η οποία θα αρχίσει «πολύ σύντομα».

Στις 10:49 (ώρα Ελλάδος), στη χρηματαγορά του Λονδίνου, η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου είχε διαμορφωθεί στα 1,063 δολάρια έναντι 1,0536 δολαρίων αργά χθες το βράδυ.

Την ίδια ώρα, το δολάριο ισοδυναμούσε με 119,87 γιεν έναντι 120,44 γιεν αργά χθες το βράδυ, στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται στις 15:30 τα στοιχεία για τα εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ και στις 17:00 ο δείκτης βασικών οικονομιών δεικτών Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναλυτών, ο παραπάνω δείκτης υποχώρησε κατά 0,4% έναντι πτώσης κατά 0,1% τον Ιανουάριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα