Σε νέα σύσκεψη οι αποφάσεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων

Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 14:41
UPD:06/06/2013 00:26
FOSPHOTOS/Alexandros Katsis

Ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας

Χωρίς να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών για τον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα εφαρμοσθεί το 2014.

Στη σύσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, συμμετείχαν ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης και εκπρόσωποι των κομμάτων που απαρτίζουν τη διακομματική επιτροπή.

Σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών ο φόρος θα υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου αλλά με χαμηλότερους συντελεστές με αποτέλεσμα ιδιοκτήτες με ένα ακίνητο να επιβαρυνθούν με σημαντικά λιγότερο φόρο από ότι φέτος.

Επιβαρύνσεις προβλέπονται για τα αγροτεμάχια τα οποία δεν φορολογούνται σήμερα. Σύμφωνα με τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών ο φόρος επί των αγροτεμαχίων θα διαφοροποιείται σημαντικά ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το αγροτεμάχιο, την έκτασή του και άλλα χαρακτηριστικά. Για τα αγροτεμάχια των αγροτών προτείνονται μειωμένοι συντελεστές υπολογισμού του φόρου ο οποίος και θα διαφοροποιείται ανάλογα με την καλλιέργεια, την έκταση και άλλα στοιχεία της αξίας τους.

Πάντως το πιθανότερο είναι ότι θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη την ερχόμενη εβδομάδα.

«Καθώς ναυαγεί το κυβερνητικό success story μπροστά στην πλήρη αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής με τα εκατομμύρια ανέργους, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, τη λεηλασία της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων και τα νέα επαπειλούμενα μέτρα, οι κυβερνητικοί εταίροι με διάφορα προσχήματα σαν τα ποντίκια ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το κυβερνητικό πλοίο» σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα