Θετικά σχόλια στις Βρυξέλλες για την ελληνική οικονομία

Αισιόδοξη εμφανίζεται η Κομισιόν
Τετάρτη, 05 Ιουνίου 2013 14:26
UPD:15:12
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την εξέλιξη του ΑΕΠ πρέπει να τη βλέπουμε στο σύνολο του έτους, ανέφερε ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας της Ε.Ε. Όλι Ρεν, Σάιμον Ο' Κόνορ, ενώ επικαλούμενος εσωτερικές εκτιμήσεις της Κομισιόν, είπε ότι οι εξελίξεις έχουν ξεπεραστεί προς το θετικότερο σε σχέση με τα στοιχεία της Εurostat.

Αισιόδοξη εμφανίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως προς την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές εξόδου από την ύφεση, με τον εκπρόσωπο του επιτρόπου  Όλι Ρεν να επικαλείται εσωτερικές εκτιμήσεις και προβλέψεις της Κομισιόν.

Ερωτηθείς σχετικά με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε νωρίτερα η Εurostat, τα οποία έδειξαν πτώση του ΑΕΠ στην Ελλάδα κατά 5,2% το πρώτο τρίμηνο του 2013, ο Σάιμον Ο’ Κόνορ απάντησε ότι ευθυγραμμίζονται πλήρως τόσο με την πρώτη εκτίμηση της Euostat όσο και με τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν.

Την εξέλιξη του ΑΕΠ πρέπει να τη βλέπουμε στο σύνολο του έτους, ανέφερε, ενώ επικαλούμενος εσωτερικές εκτιμήσεις της Κομισιόν, είπε ότι οι εξελίξεις έχουν ξεπεραστεί προς το θετικότερο σε σχέση με τα στοιχεία της Εurostat.

Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κοινοτική στατιστική υπηρεσία προκύπτει πως Ελλάδα και Κύπρος κατέγραψαν τη μεγαλύτερη υποχώρηση του ΑΕΠ σε ετήσια βάση. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα το ΑΕΠ υποχώρησε κατά 5,3% (εκτίμηση μη προσαρμοσμένη εποχικά), ενώ ακολούθησαν η Κύπρος (-4,1%), η Πορτογαλία (-4,0%), η Σλοβενία (-3,3%), η Ιταλία (-2,3%) και η Ισπανία (-2,0%).



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα